محتوای سامانه برای افراد زیر 15 سال مناسب نمی باشد

ترامپ جدید و ایران توافق تهران و واشنگتن یا بازگشت دوره فشار؟

  • 1403/09/24
  • 20 بازدید

باید منتظر سیاست دیپلماسی ترامپی باشیم. سیاستی که هر چند جنگی نیست اما پرتنش، پرفراز و نشیب و پر از چالش های مختلف است.ایران باید هر چه سریعتر تصمیم جامع و واحد خود را بگیرد و در مورد نحوه تقابل یا تعامل با آمریکای ترامپ به جمع بندی برسد.

 تا چند روز دیگر دونالد ترامپ رسما به قدرت می رسد و آمریکا و دنیا وارد دوره جدیدی خواهد شد. در یک ماه اخیر، گمانه زنی های مختلفی در رابطه با ترامپ جدید شده است.

گروهی معتقدند ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود همان مسیر قدیمی را پیش خواهد گرفت. اما گروهی نیز معتقدند که رییس جمهور منتخب ایالات متحده مسیری دیگر را در پیش خواهد گرفت.

ناظران سیاسی و اقتصادی آمریکایی به شدت منتظر سیاست های ترامپ در زمینه ارز مجازی، تعرفه ها، اخراج پناهندگان، مسائل بهداشتی، بیمه و ... هستند. اما خارجی ها منتظر نحوه تعامل آمریکای جدید با روسیه و چین، پایان جنگ اوکراین و غزه، اعمال سیاست های جدید آمریکا در قبال ناتو و اتحادیه اروپا و ... هستند. یکی از زمینه های مهم در رابطه با سیاست خارجی جدید آمریکا نحوه برخورد ترامپ و دولتش با مساله ایران است. به راستی نحوه تعامل ترامپ با ایران چگونه خواهد بود؟

ترامپ جدید و ایران/ بازگشت به عصر تقابل؟

در روزهای نخست پیروزی ترامپ در انتخابات، بسیاری از تغییر رویکرد ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری اش گفتند. خود ترامپ در یک مصاحبه، ایران را کشوری عالی دانست که می تواند پیشرفت زیادی کند. او تاکید کرد که آمریکا قصد رویارویی با ایران را ندارد و فقط می خواهد مطمئن شود که ایران به سلاح هسته ای دست نخواهد یافت.

با این حال، امید اندک امیدواران به رویکرد جدید ترامپ خیلی زود ناامید شد. ترامپ پس از پیروزی بر کامالا هریس در انتخابات ۲۰۲۴ و انتخاب اعضاء تیم سیاست خارجه اش همه را شوکه کرد. ریاست هیئت انتخاب اعضاء تیم سیاست خارجی ترامپ را "برایان هوک" برعهده داشت. برایان هوک تندرویی است که سابقه دشمنی زیادی با ایران داشته و بسیاری او را طراح اصلی کمپین فشار حداکثری می دانند که در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ علیه ایران اعمال شد. با گذشت چند روز از انتخاب برایان هوک، نگرانی ها بیشتر شد. شنیده شدن نام افرادی چون استیفن میلر، مایکل والتز، مارکو روبیو و الیز استفانیک و انتصاب  آنها در پست های مختلف سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا باعث نگرانی بسیاری از ناظران شد