باید و نباید های تغذیه ای دیابتی ها در شب یلدا
با نزدیک شدن به شب یلدا، مصرف خوراکیهای شیرین و میوهها افزایش مییابد و بیماران دیابتی باید در انتخاب مواد غذایی خود دقت کنند که یک متخصص تغذیه و عضو هیاتعلمی دانشگاه، بر محدودیت مصرف میوههای خشک و ترجیح میوه تازه به منظور تعادل قند خون تأکید کرد.
با نزدیک شدن به شب یلدا، مصرف خوراکیهای شیرین و میوهها افزایش مییابد و بیماران دیابتی باید در انتخاب مواد غذایی خود دقت کنند که یک متخصص تغذیه و عضو هیاتعلمی دانشگاه، بر محدودیت مصرف میوههای خشک و ترجیح میوه تازه به منظور تعادل قند خون تأکید کرد. به گزارش ، دکتر شیما عبداللهی متخصص تغذیه و عضو هیاتعلمی دانشگاه، گفت: برخلاف تصور رایج، میوههای خشک لزوماً گزینهای بیخطر براینیستند و مصرف بیرویه آنها میتواند کنترل قند خون را مختل کند. وی گفت: میوههای خشک به دلیل حذف آب، حاوی قند متراکمتری نسبت به میوه تازه هستند و مقدار کمی از آنها میتواند معادل چند برابر همان میوه تازه، کربوهیدرات وارد بدن کند. این عضو هیات علمی دانشگاه تأکید کرد: بیماران دیابتی در صورت تمایل به مصرف میوه خشک باید مقدار آن را محدود کنند. مصرف مقدار کم و کنترلشده، معادل یک واحد کربوهیدرات، برای بسیاری از بیماران قابل قبول است، اما نباید بهصورت آزاد یا جایگزین میوه تازه مصرف شود. در این باره: وی گفت: ترجیح بیماران دیابتی در مصرف میوههای تازه مانند انار، سیب یا مرکبات است، زیرا این میوهها به دلیل داشتن آب و فیبر بیشتر، افزایش تدریجیتری در قند خون ایجاد میکنند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در صورت مصرف میوه خشک، بهتر است آنها همراه با منابع پروتئینی یا چربیهای سالم مانند مغزها مصرف شوند تا از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری شود و پاسخ گلوکز خون متعادلتر باشد. وی خاطرنشان کرد: کنترل مقدار مصرف، توجه به برچسبهای تغذیهای و پرهیز از میوههای خشک دارای قند افزوده از مهمترین اصول تغذیهای بیماران دیابتی در شب یلدا است و رعایت این نکات میتواند به حفظ تعادل قند خون و گذراندن این شب سنتی بدون عارضه کمک کند.
« بازگشت به لیست اخبار