
بلوغ زودرس کودکان با شیرینکنندههای غذایی | خطر این مواد شیرینکننده را جدی بگیرید
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد مصرف شیرینکنندههای خاصی که معمولا در غذاها و نوشیدنیها یافت میشوند، ممکن است خطر بلوغ زودرس را در کودکان افزایش دهد.
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد مصرف شیرینکنندههای خاصی که معمولا در غذاها و نوشیدنیها یافت میشوند، ممکن است خطر بلوغ زودرس را در کودکان افزایش دهد. به گزارش ، دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد، نتایج یک مطالعه شیرینکنندهها را به تغییرات هورمونی و عدم تعادل باکتریهای روده مرتبط میکند که میتواند بلوغ را تسریع کند و اثرات آن بین پسران و دختران متفاوت است. بلوغ زودرس با عواقب جدی سلامتی در مراحل بعدی زندگی مانند استرس عاطفی و اختلالات متابولیکی، مرتبط دانسته شده است. یافتهها میتواند توصیههای غذایی را تغییر داده و غربالگری ژنتیکی را برای کاهش خطرات طولانی مدت تشویق کند. نوعی از بلوغ زودرس که به عنوان بلوغ زودرس مرکزی شناخته میشود، به طور فزایندهای رایج است. این نوع بلوغ میتواند منجر به پریشانی عاطفی، کوتاهتر شدن قد در بزرگسالی و افزایش خطر اختلالات متابولیک و تولید مثلی در آینده شود. این مطالعه شامل دادههای ۱۴۰۷ نوجوان بود و بلوغ زودرس مرکزی در ۴۸۱ نوجوان تشخیص داده شد. محققان میزان مصرف شیرینکننده نوجوانان را از طریق پرسشنامههای معتبر و آزمایش نمونههای ادرار ارزیابی کردند. استعداد ژنتیکی با استفاده از نمرات خطر پلیژنیک مشتق شده از ۱۹ ژن مرتبط با بلوغ زودرس مرکزی، تعیین شد. بلوغ زودرس بر اساس معاینات پزشکی، سطح هورمونها و اسکنها تشخیص داده شد. مصرف سوکرالوز با افزایش خطر بلوغ زودرس مرکزی در پسران و مصرف گلیسیریزین، سوکرالوز و قندهای افزوده با افزایش خطر بلوغ زودرس مرکزی در دختران مرتبط بود. این یافتهها مستقیما به خانوادهها، متخصصان اطفال و مقامات بهداشت عمومی مربوط میشود. آنها نشان میدهند که غربالگری خطر ژنتیکی و تعدیل مصرف شیرینکنندهها میتواند به جلوگیری از بلوغ زودرس و پیامدهای بلندمدت آن بر سلامت کمک کند. این میتواند به دستورالعملهای غذایی جدید یا ابزارهای ارزیابی خطر برای کودکان منجر شود که از رشد سالمتر حمایت میکنند.
« بازگشت به لیست اخبار