بهترین شیوه مصرف چای ؛ چای پررنگ یا کمرنگ؟ | چه مدت بعد از غذا چای بنوشیم؟
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با تأکید بر فواید چای و دمنوشها گفت: مصرف زیاد یا غلیظِ چای، بهویژه همراه با قند و شیرینی، میتواند خطرات تغذیهای ایجاد کند.
به گزارش ، مهدیه پوریزدانپناه، پزشک و متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با اشاره به اینکه بسیاری از متخصصان طب سنتی را یکی از بهترین دمنوشهای قابل مصرف برای عموم مردم میدانند، گفت: چای در حالت کلی نوشیدنی مناسبی است اما مثل هر ماده غذایی، مصرف بیش از حد آن میتواند آسیبزا باشد، چای باید تازهدم مصرف شود و نوشیدن چای مانده که چندین ساعت از دمکشیدن آن گذشته، توصیه نمیشود، زیرا با گذشت زمان غلظت مواد موجود در چای افزایش مییابد. وی افزود: بهترین شیوه مصرف چای، نوشیدن آن در یکی دو نوبت، یا نهایتاً سه بار در روز است، بهشرط آنکه کمرنگ باشد. چای پررنگ و همراه با شیرینی؛ ترکیب آسیبزا این متخصص تغذیه تأکید کرد: بیشترین آسیب از خود نوشیدنی نیست، بلکه از فرهنگ مصرف آن همراه با قند، کیک، شیرینی یا خرما است و این عادت کالری دریافتی را به شدت افزایش میدهد و در بسیاری از افراد چاق، تنها همین الگوی مصرف طولانیمدت عامل افزایش وزن است. وی توصیه کرد: در صورت نیاز به شیرینکننده، نصف خرما یا مقدار کمی کشمش بهترین انتخاب است و مصرف شیرینیجات همراه چای باید بهشدت کاهش یابد. در این باره: فاصله زمانی با غذا رعایت شود قهوه؛ مفید اما با محدودیت این متخصص درباره نیز توضیح داد: قهوه در حد تعادل میتواند مفید باشد، اما مصرف بیش از اندازه آن ممکن است تعادل خواب را بههم بزند، استرس را افزایش دهد و با توجه به کافئین بالا باید با احتیاط مصرف شود و همانند چای، مشکل اصلی در قهوه نیز مصرف آن همراه با کیک و قندهای ساده است که باعث ورود کالری اضافه به بدن میشود و باید کنترل شود. پوریزدانپناه در پایان تأکید کرد: چای تازهدم، کمرنگ و بدون قند در کنار رژیم غذایی سبک، بهترین انتخاب روزهای آلوده است. مصرف زیاد، پررنگ یا همراه با شیرینی میتواند به مرور برای بدن آسیبزا باشد.
« بازگشت به لیست اخبار