
رستورانی که موکب شد
گروهی از کاروان زائران اربعین که در مسیر خود به سوی کربلا از حمیدیه در خوزستان میگذرند، خوب میدانند «نعیم ساکی» و دوستانش برای میزبانی از آنان تدارک دیدهاند.
گروهی از کاروان زائران اربعین که در مسیر خود به سوی کربلا از حمیدیه در خوزستان میگذرند، خوب میدانند «نعیم ساکی» و دوستانش برای میزبانی از آنان تدارک دیدهاند. به گزارش ، نعیم ساکی، مدیر رستوران زیتون، حدود ۲۵ روز قبل از اربعین، رستوران را تعطیل و موکب هیئت امام مبین برپا میکند. او در این میزبانی عاشقانه تنها نیست و علاوه بر ۱۰ نفر از کارکنان رستوران بسیاری دیگر از اهالی حمیدیه هم با او همراه هستند. میزبانی از ۱۵۰۰ نفر در هر وعده حال و هوای حمیدیه در ۲۰ کیلومتری غرب اهواز در ، یکی از مسیرهای پر تردد این روزها مثال زدنی است. اهالی شهر از نخستین ساعات صبح با سینیهای چای و خرما، لیوانهای آب خنک، پرچمهای سیاه و سرخ و رویی گشوده به استقبال زائران میروند. صدای لبیک یا حسین (ع) در کوچهپسکوچههای شهر پیچیده و پیر و جوان پای کار خدمت آمدهاند. در این میان افرادی که پیش از این یک بار زائر اربعین بوده باشند یک راست سراغ رستوران زیتون میروند؛ رستورانی که البته این روزها تعطیل است و موکبی در آن راه افتاده است. نعیم ساکی از ۶ سال پیش حدود ۲۵ روز مانده به، رستوران را تعطیل و موکب را به پا میکند. او به همشهری میگوید: «وقتی دیدم زائران زیادی از حمیدیه راهی کربلا میشوند به دلم افتاد که سالی چند روز رستوران را تعطیل کنم و میزبان زائران باشم. موضوع را با آشپز و دیگر کارگران رستوران در میان گذاشتیم و دیدم آنان از من مشتاقترند.» رستوران این روزها در هر ۳ وعده صبحانه، ناهار و شام از زائران پذیرایی میکند. ساکی ادامه میدهد: «در این ۲۵ روز تمام کارکنان رستوران با جان و دل مشغول کارند و اصلا خم به ابرو نمیآورند. از خستگی هم خبری نیست. در هر وعده تقریبا از ۱۵۰۰ نفر پذیرایی میکنیم. در تابستان که گرمای هوای خوزستان طاقفرساست، معمولا در وعده شام میزبان زائران بیشتری هستیم.» راهاندازی حسینیه سیار به برکت تبدیل شدن موکب رستوران در ایان اربعین، موکبهای دیگر هم کنار رستوران پا گرفتن و حالا تعدادشان تقریبا به ۳۰ موکب رسیدهاست. نعیم ساکی، مدیر رستوران ادامه میدهد: «برای برگزاری برنامههای فرهنگی حسینیه سیار هم کنار رستوران که موکب میشود، راهاندازی شده و فقط در این ایام دایر است. برنامههای فرهنگی را افراد مختلف از سراسر شهرسان حمیدیه اجرا میکنند.» ساکی میگوید همه اهالی شهرستان حمیده پای کارند و کارها با همدلی پیش میرود. او ادامه میدهد: «یک خانواده آش درست کرده و دیگری حلوای محلی و به موکب میآورند. برنج و روغن و تمام مواد غذایی هم از سراسر شهرستان به موکب ما فرستاده میشود و برای پذیرایی هیچ کم و کسری نیست.» فهرست مهماننوازی «فهرستی دارم که هر روز به تعداد آن اضافه میشود.» این را نعیم ساکی میگوید وقتی همدلی اهالی حمیدیه را بیشتر برایمان توضیح میدهد و ادامه میدهد: «در این فهرست اسم و آدرس اهالی حمیدیه است که زائران را به خانه خود دعوت میکنند. هر چند ما در رستوران جایی هم برای استراحت درست کردیم. اما در ایام اربعین در خانه های حمیدیه باز است. حتی در این فهرست اسم برخی از مکانیکها هم هستند که به کمک زائرانی میآیند که با ماشین شخصی تا حمیدیه آمدهاند.» توفیق خدمتگزاری محمد لفتهپور نیز یکی از کارکنان رستوران است که کار کردن در موکب را نعمت میداند. او به همشهری میگوید: «بیشتر زائران رستوران از یزد، اصفهان و شیراز میآیند و از اینجا به سمت مرز چذابه حرکت میکنند. زائران پاکستانی هم داریم. برخی زائران در برابر خدماتی که میگیرند پول میدهند وقتی قبول نمیکنیم خیلی تشکر میکنند، در حالی که ما توفیق خدمتگزاری پیدا کردیم.» فیلم هایی از فعالیت این موکب را اینجا تماشا کنید:
« بازگشت به لیست اخبار