
سیب زمینی سرخ شده را با این خوراکیها بخورید
نتایج یک مطالعهای که اخیرا انجام گرفته نشان میدهد که مصرف سه وعده سیب زمینی سرخ کرده در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ درصد افزایش می دهد.
نتایج یک مطالعهای که اخیرا انجام گرفته نشان میدهد که مصرف سه وعده سیب زمینی سرخ کرده در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ درصد افزایش می دهد. – آرش نهاوندی: در یک مطالعه که نتایج آن درBMJ انتشار یافت این مساله مورد ارزیابی قرار گرفت که آیا مصرف به صورت کلی و جداگانه بر تأثیر متفاوتی میگذارد یا خیر؟ از سویی دیگر همچنین در این مطالعه تأثیر جایگزینی سیبزمینی با غلات کامل و سایر منابع اصلی کربوهیدرات بر دیابت نوع ۲ نیز ارزیابی شد. سیبزمینی در کنار برنج و نان یکی ازغذاهای پایه و پرمصرف ما ایرانیها است که انرژی روزانه قابل توجهی را تأمین میکند. سیب زمینی حاوی مواد مغذی مختلفی مانند ، ، پتاسیم، پلیفنولها و منیزیم هستند. با این حال، محتوای بالای نشاسته سیبزمینی میتواند را افزایش دهد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک را بالا ببرد. علاوه بر این، روشهای خاص پخت نیز محتوای مواد مغذی آن را کاهش میدهند. چرا سیب زمینی؟ اما چرا سیب زمینی سرخ شده بیشترین خطر را دارد؟ سیبزمینی، به خصوص وقتی سرخ شده باشد، به سرعت در بدن به قند تجزیه میشود و منجر به افزایش ناگهانی قند خون میشود. اگرچه سیبزمینی حاوی مقداری فیبر است، اما کندن پوست سیب زمینی جایی که بیشتر فیبر در آن قرار دارد پیش از سرخ کردن به میزان زیادی فیبر وعده غذایی را کاهش میدهد.اما چرا غلات کامل؟ غلات کامل آهستهتر هضم میشوند، گلوکز را با ثبات بیشتری در جریان خون آزاد میکنند و همچنین سرشار از فیبر هستند. مطالعات نشان دادهاند که در این زمینه رابطه دوز- پاسخ وجود دارد، به این معنی که هرچه سیبزمینی بیشتری مصرف شود، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر میشود. سیب زمینی سرخ شده بخوریم؟ مصرف سیبزمینی سرخکرده و سایر محصولات مرتبط با سیبزمینی سرخشده یعنی انواع چیپسها را کاهش دهید یا از مصرف آنها خودداری کنید. اگر تصمیم به خوردن سیبزمینی دارید، به اندازه وعدههای غذایی خود توجه داشته باشید و سیب زمینی را با سبزیجات غیرنشاستهای و پروتئینهای بدون چربی ترکیب کنید تا به تعادل سطح قند خون کمک کند. بیشتر بخوانید:
« بازگشت به لیست اخبار