میزان نیترات در آب‌های بسته‌بندی بالاست | غلظت نیتریت در تابستان بیشتر از زمستان | عدم انطباق نیترات و نیتریت با میزان درج‌شده روی برچسب بطری

میزان نیترات در آب‌های بسته‌بندی بالاست | غلظت نیتریت در تابستان بیشتر از زمستان | عدم انطباق نیترات و نیتریت با میزان درج‌شده روی برچسب بطری

1404/05/29 - 16:12 969 بازدید
پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بررسی ۳۰ برند آب بسته‌بندی پرمصرف شهر تهران میزان نیتریت و نیترات را در این دسته آب‌ها ارزیابی کرد.
پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بررسی ۳۰ برند آب بسته‌بندی پرمصرف شهر تهران میزان نیتریت و نیترات را در این دسته آب‌ها ارزیابی کرد. به گزارش ، سعیده اسماعیلی پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پژوهشی با هدف بررسی میزان نیترات در آب‌های بسته‌بندی اظهار کرد: آب اساسی‌ترین عنصر برای بقای موجودات زنده است و حدود ۶۵-۷۵ درصد از وزن بدن انسان را تشکیل می‌دهد. مرگ ۱.۸ میلیون نفر در جهان بر اثر بیماری‌های ناشی از آب اسماعیلی گفت: هر ساله در دنیا بیش از ۱.۸ میلیون نفر در اثر بیماری‌های ناشی از آب جان خود را از دست می‌دهند و این موضوع به یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین علت مرگ و میر تبدیل شده است. وی با اشاره به اینکه مردم به دلایل مختلف از جمله عدم کیفیت مطلوب آب آشامیدنی سیستم‌های توزیع، کمبود آب شرب، سهولت دسترسی و هزینه نسبتا پایین از آب‌های بسته‌بندی‌ استفاده می‌کنند، ادامه داد: نگرانی‌ها و سوالات زیادی در زمینه حضور آلاینده‌هایی از جمله نیترات و نیتریت در آنها وجود دارد. غلظت نیترات در آب‌های آشامیدنی بسته‌بندی و آب‌های معدنی بسته‌بندی این پژوهشگر تاکید کرد: با توجه به عوارض جبران‌ناپذیر این آلاینده‌ها در بدن انسان و همچنین ابهاماتی که درخصوص میزان آلودگی آب‌های بسته‌بندی به نیترات و نیتریت وجود دارد، در این طرح میزان این آلاینده‌ها در آب‌های بسته‌بندی‌، آب‌های معدنی و آب‌های آشامیدنی بسته‌بندی در فصل تابستان و زمستان در ۳۰ برند پُرمصرف در سطح بازار تهران مورد بررسی و تحلیل آماری قرار گرفت و نتایج با حدود مجاز ملی و بین‌المللی مورد مقایسه قرار گرفت و وضعیت موجود از نظر سلامت آب‌های بسته‌بندی بررسی شد. وی افزود: نتایج نشان داد غلظت نیترات در «آب‌های آشامیدنی بسته‌بندی» بیشتر از «آب‌های معدنی بسته‌بندی» و محتوای آن در فصول مختلف سال تقریبا ثابت است. غلظت نیتریت بالاتر از حد مجاز/ در تابستان بیشتر از زمستان پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیانکرد: محتوای نیتریت موجود در آب در فصل تابستان بیشتر از فصل زمستان بود و در نمونه‌های آب آشامیدنی بسته‌بندی بیشتر از آب معدنی بسته‌بندی بود. وی ادامه داد: مطابق نتایج، غلظت نیتریت در آب‌های بسته‌بندی در موارد جزئی بالاتر از حد مجاز بوده، ضمن اینکه خطر سلامتی برای آلاینده‌های نیترات و نیتریت در آب‌های بسته‌بندی در محدوده قابل قبول است. عدم انطباق نیترات و نیتریت با میزان درج‌شده در برچسب بطری اسماعیلی گفت: در بحث انطباق برچسب‌گذاری نیز در مواردی عدم انطباق مشاهده شد. به طور مثال، میزان نیترات و نیتریت به ترتیب در ۶۵ درصد و ۳۵ درصد نمونه‌ها بیشتر از مقدار برچسب‌گذاری‌شده روی بطری‌ها بود.
« بازگشت به لیست اخبار