
۶ فایده خوردن روزانه زنجبیل + میزان مصرف | طریقه مصرف زنجبیل | عوارض مصرف بیش از حد زنجبیل چیست؟
از دل یک فنجان چای گرم گرفته تا نقش آن در آشپزی، زنجبیل فراتر از یک طعم دهنده است و فواید شگفت انگیزی برای سلامت کلی بدن دارد.
از دل یک فنجان چای گرم گرفته تا نقش آن در آشپزی، زنجبیل فراتر از یک طعم دهنده است و فواید شگفت انگیزی برای سلامت کلی بدن دارد. به گزارش به نقل از عصر ایران، ، چه در چای، چه به عنوان ادویه و چه به صورت مکمل، مدتهاست که برای تسکین معده و رفع حالت تهوع استفاده میشود. همچنین به دلیل خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اش معروف است. بهبود هضم جینجرول، یک ترکیب زیست فعال در زنجبیل، به حرکت مؤثرتر غذا از معده و عبور آن از سیستم گوارشی کمک میکند. در نتیجه، احتمال کمتری وجود دارد که غذا به مدت طولانی در روده بماند و مشکلاتی ایجاد کند. مصرف زنجبیل همچنین به کاهش تخمیر در روده، یبوست و سایر عواملی که در نفخ شکم و گاز روده نقش دارند، کمک میکند. کاهش حالت تهوع و استفراغ با زنجبیل زنجبیل میتواند به تسکین ناراحتی معده، و همچنین حالت تهوع و استفراغ مرتبط با شیمی درمانی، بیماری حرکت و بارداری کمک کند. مصرف آن به میزان معمول در دوران بارداری عموماً بی خطر است. اما زنجبیل دارای اثر ضد انعقادی (رقیق کنندگی خون) است، از این رو بهتر است قبل از افزودن روزانه زنجبیل به رژیم غذایی خود در دوران بارداری، با پزشک مشورت کنید. زنجبیل و کاهش التهاب زنجبیل حاوی ترکیباتی مانند ۶-شوگاول، زینجرون و ۸-شوگاول است که ممکن است به مهار پاسخ التهابی مرتبط با آرتریت روماتوئید، پسوریازیس (یک بیماری خودایمنی پوستی) و سایر بیماریهای التهابی کمک کند. همچنین ممکن است به کنترل التهاب مرتبط با کولیت اولسراتیو، بیماری کرون و لوپوس کمک کند. زنجبیل و کاهش درد قاعدگی زنجبیل ممکن است به اندازه داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ادویل/موترین (ایبوپروفن) برای دردهای قاعدگی مؤثر باشد. مطالعات دقیق تری لازم است، اما برخی تحقیقات نشان میدهند که مصرف زنجبیل ممکن است به تسکین درد ناشی از سندرم پیش از قاعدگی، میگرن، استئوآرتریت زانو و درد عضلانی پس از ورزش نیز کمک کند. زنجبیل و کنترل وزن تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما یک بررسی سیستماتیک نشان داد که زنجبیل ممکن است از طریق مکانیسمهای مختلفی به کاهش وزن کمک کند. این مکانیسم ها شامل مهار جذب چربی روده، تغییر فرآیند ذخیره چربی بدن و کنترل اشتها میشوند. پیشگیری از بیماریهای مزمن تحقیقات نشان میدهند که مصرف ۲ تا ۴ گرم زنجبیل در روز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن مانند فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر قلب کمک کند. سایر مطالعات نشان میدهند که زنجبیل ممکن است: به محافظت در برابر برخی از انواع سرطان کمک کند بیماریهای قلبی عروقی را بهبود بخشد به پیشگیری یا مدیریت دیابت کمک کند عوارض جانبی احتمالی زنجبیل چیست؟ بیشتر افراد با نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل در روز دچار عوارض جانبی نمی شوند. مصرف بیش از ۴ گرم زنجبیل در روز ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن مشکلاتی مانند موارد زیر شود: ناراحتیهای گوارشی، اسهال رفلاکس اسید، سوزش سر دل افسردگی سیستم عصبی مرکزی، فشار خون پایین شرایط خونریزی از قبل موجود آریتمی (ضربان قلب نامنظم) واکنش آلرژیک زنجبیل همچنین ممکن است با رقیق کنندههای خون، داروهای ضد پلاکت (داروهایی که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکنند) و داروهای خوراکی کاهنده قند خون تداخل داشته باشد. اگر تحت شیمی درمانی هستید، باردار هستید یا قبل از مصرف بیش از ۴ گرم زنجبیل در روز به شکل غذا، نوشیدنی یا مکمل، با پزشک خود مشورت کنید. چقدر چای زنجبیل زیاد است؟ محققان از مقادیر و اشکال مختلف زنجبیل، از جمله مکملهای غذایی، استفاده میکنند. در نتیجه، دستورالعملهای خاصی در مورد دوز یا شکل مصرف زنجبیل به عنوان درمانی برای هیچ بیماری خاصی وجود ندارد. اما مصرف ۳ تا ۴ گرم زنجبیل در روز، یا ۱ گرم در صورت بارداری، عموماً بی خطر است. یک چای کیسه ای معمولی حاوی ۱ تا ۲ گرم زنجبیل است. اگر میخواهید چای زنجبیل تازه درست کنید، تهیه آن آسان است: زنجبیل تازه را پوست بگیرید و از پهنا به قطعات حدود ۲.۵ سانتی متری برش دهید که تقریباً ۲ گرم میشود. یک تکه از آن را در فنجان چای خود بگذارید و آب جوش بریزید. اجازه دهید حداقل ۱۰ دقیقه دم بکشد. اگر طعم زنجبیل خیلی تند است، میتوانید عسل، لیمو یا طعم دهندههای دیگر را به آن اضافه کنید. نوشیدن یک یا دو فنجان چای زنجبیل در روز برای بیشتر افراد بی خطر است، اما اگر بیش از ۴ گرم در روز مصرف شود، ممکن است با داروها تداخل داشته و عوارض جانبی ایجاد کند.
« بازگشت به لیست اخبار