
این ۱۰ خوراکی محبوب، دشمن سلامتی | تبلیغات چطور سلامت ما را هدف میگیرند؟
مصرف برخی مواد غذایی در کشور به واسطه تبلیغات گوناگون و پرتکرار افزایش یافته که میتواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی داشته باشد.
نمکهای غیریددار؛ خطر خاموش تیروئید انجمن غدد تأکید دارد که این نمکها فاقد ید کافیاند و مصرف مداومشان زمینهساز گواتر، کمکاری تیروئید، اختلالات رشد در کودکان و مشکلات بارداری میشود. استفاده از نمک یددار تصفیهشده همچنان مطمئنترین راه برای تأمین ید مورد نیاز بدن است. طبق گفته این انجمن، نمکهای دریا علاوه بر مشکلات ذکرشده، دارای ناخالصیهای زیادی از جمله فلزات سنگین (سرب، کادمیوم و جیوه ) هستند که مصرف طولانیمدت آنها آسیبزا خواهد بود. انجمن غدد ایران توصیه کرده که خانوادهها برای حفظ سلامت خود فقط نمکهای یددار مصرف کنند. چون علاوه بر تأمین ید موردنیاز بدن، هیچ ضرری برای آنان ندارند. البته افراد دچار فشار خون بالا کلا باید نمک کمتری مصرف کنند. نوشیدنیهای انرژیزا؛ انرژی موقت این نوشیدنیها با وعده افزایش تمرکز و توان جسمی، در میان جوانان بسیار محبوب شدهاند. اما متخصصان هشدار میدهند که میزان بالای کافئین و قند در این محصولات میتواند فشار خون و ضربان قلب را بالا ببرد، باعث اضطراب و بیخوابی شود و حتی خطر بروز مشکلات قلبی را افزایش دهد. آبمیوههای صنعتی؛ سرشار از قند پنهان نوشابهها؛ کالری زیاد، ارزش تغذیهای صفر نوشابهها و انواع نوشیدنیهای طعمدار بهعنوان همراهی برای تفریحات و وعدههای غذایی تبلیغ میشوند، اما واقعیت آن است که قند بالا و نبود هرگونه ارزش تغذیهای مفید در این محصولات، زمینهساز پوسیدگی دندان، اضافهوزن و دیابت است. غلات صبحانه شیرین؛ شروع روز با شکر محصولات رژیمی؛ فریب سالم بودن بسیاری از ما با دیدن برچسب «رژیمی» یا «کمچرب» روی محصولاتی مانند سسها، لبنیات طعمدار یا کیکها، تصور میکنیم انتخاب سالمی انجام دادهایم. اما تولیدکنندگان برای جبران طعم از دست رفته به دلیل حذف چربی، اغلب مقادیر زیادی شکر، نمک یا شیرینکنندههای مصنوعی به این محصولات اضافه میکنند. درنتیجه، بسیاری از این خوراکیها نه تنها سالمتر نیستند، بلکه میتوانند به دلیل ایجاد حس کاذب «مصرف بدون عذاب وجدان»، باعث پرخوری و افزایش وزن شوند. قهوههای فوری؛ کالری در یک بسته بیشتر بخوانید؛ فستفودها؛ دشمنان پنهان قلب و کلیهها گوشتهای فرآوریشده؛ زنگ خطر سرطان گوشت فراوری شده، به گوشتی گفته میشود که برای افزایش ماندگاری و طعم، تحت فرآیندهای مختلفی مثل نمکسود کردن، دودی کردن و افزودن مواد نگهدارنده قرار گرفته است و برای دستگاه گوارش بسیار آسیبزا است. سوسیس، کالباس، ژامبون و بیکن از جمله گوشتهای فرآوریشده هستند. تحقیقات متعدد، ارتباط میان مصرف گوشتهای فرآوریشده مثل و افزایش خطر سرطان روده بزرگ را تأیید کردهاند. مکملها و پودرهای بدنسازی؛ دشمن کلیهها
« بازگشت به لیست اخبار